onsdag 27 april 2011

...tyst - hiljaa...



...har det varit nu en längre tid här på bloggen. Vi har hunnit fira jul, nyår, runebergsdagen, alla hjärtans dag, fastlagsdagen och nu senast påsk.
Ni kanske undrar vad vi gjort under denna tid... Vi har fortsatt med agilityträningarna och vi har gjort små framsteg skulle jag vilja påstå. Ännu fungerar inte kontakthindren helt, men vi tränar vidare på dessa. Vi var även på en intensivkurs där fokuset låg på hundföraren och hur man springer samt visar hunden hur den skall röra sig, detta var ett uppvaknande för mig. Tyckte att jag fick många nya goda råd. Jag hoppas på flere liknande träningar. Idag hölls hindrens flyttalko från vinterhallen till sommarträningsplatsen, vilket innebär att nästa veckas träning blir årets första uteträning. Det blir spännande, Xavi tycker att allt doftar så gott nu ute när all snö smält bort.

Xavi har också hunnit ha noskvalster. Noskvalster är en liten parasit, ett kvalster, knappt synligt för blotta ögat. Det lever i hundens näshåla och bihålor och kan ge symtom ffa från luftvägarna i form av nysningar, näsflöde, klåda mot nosen och inåtvända dragningar. Försämrat luktsinne är också ett symtom som kan kopplas till noskvalsterinfektion. Det värsta är att många drabbade hundar har förmodligen inga märkbara symtom och därför kan detta lätt smittas mellan hundar även om de endast vistats i samma utrymme. Men man behandlar detta bara med medicin som sätts på hundens kropp så blir hunden frisk.

Vi har också tillbringat en hel del tid i stallet och Xavi har fått vara med ut och rida. Nu har vi dessutom inlett balkongsäsongen och Xavi tycker att det är så skönt att ligga där och sola.

Under påskhelgen märkte vi också att snön försvunnit ur skogen så inkommande helg blir det att inleda spårsäsongen.
Ha det så bra.



...on ollut täällä blogissa pitkään aikaan. Olemme ehtineet juhlia joulua, uutta vuotta, runeberginpäivää, ystävänpäivää, laskiaispäivää ja nyt viimeksi pääsiäistä viime kerrasta kun kirjoitin jotain tähän.

Ajattelin kertoa vähän mitä olemme tehneet tämän aikana...Agilitytreenit ovat jatkaneet ja mielestäni olemme tehneet pieniä edistyksiä. Kontaktiesteet eivät toimi ihan sataprosenttisesti vielä, mutta jatkamme treenejä. Olimme agilityn intensiivikurssilla muutama viikonloppu sitten. Tässä kurssissa tavoite oli keskittyä ohjaajaan ja miten ohjaaja juoksee sekä ohjaa. Tämä aukaisi minun silmiä paljon ja sain oikein monta hyvää ohjeita. Toivon että tällaisia kursseja järjestetään taas. Tänään oli esteiden siirtotalkoot talvihallista kesäkentällä, joten ensi viikon treenit ovat vuoden ekat ulkotreenit. Se tulee olemaan mielenkiintoista koska Xavin mielestä ulkona on niin ihania hajuja nyt kun kaikki lumi on sulannut.

Xavilla on myös ollut nenäpunkkia. Nenäpunkki on melko tavallinen koiran vaiva. Nenäpunkki elää koiran nenontelossa ja tartunnan koira saa toiselta koiralta. Nenäpunkki on aivan mikroskooppisen pieni punkki. Nenäpunkki voi aiheuttaa aivastelua, kirkasta nenävuotoa, niiskutusta ja niin sanottua reverze sneezing- ilmiötä, jossa koira ikään kuin vetää henkeä sisäänpäin. Tähän on silti olemassa lääkettä jota laitetaan koiran iholle ja sillä koira yleensä toipuu.

Olemme myös olleet paljon tallissa ja Xavi on ollut mukana ratsastamassa. Olemme myös aloittaneet parvekesesonkia ja Xavin mielestä on ihana maata siellä auringossa.

Pääsiäisloman aikana huomattiin että lumi on sulannut myös metsästä joten seuraavan viikonlopun aikana aloitetaan jälkikausia.
Oikein paljon pusuja kaikille Xavilta.

1 kommentar:

  1. Aivan ihana tuo uusi taustakuva blogin otsikon alla! Teillä sitten agilitytreenit jatkuu ja kehitystä havaittavissa, hienoa! Joko ajattelitte mennä kisaamaan?

    Me ei olla vieläkään opetettu koirille hevosen mukana kulkemista, se olis niin hyvää liikuntaa koko porukalle. Saa nähdä, jos vielä joku kerta opettaisi Nemon kulkemaan mukana, Luna on muutenkin niin kova karkailemaan, ettei se taitaisi kulkea hevosen mukana, vaan ihan omia reittejään :) Pusuja Xaville täältä takas ja aurinkoista kevättä teille!

    SvaraRadera